Bekende Plekken Ghana

Bekende Plekken Ghana

bekende plekken ghana G hana was eerst in handen van de Britten als kolonie. Toen bestond het land uit twee kolonies van de Britten. De Britse Togoland en de Britse Goudkust. Na een korte tijd werden die kolonies al snel samengevoegd als een kolonie. Een aantal jaren later werd Ghana op 6 maart 1957 onafhankelijk van de Britten. Ghana was ook het eerste land dat in de periode na de Tweede wereldoorlog onafhankelijk werd vergeleken de landen ten zuiden van de Sahara. De grenzen in Ghana zijn afkomstig uit 1874-1919 waarbij een aantal West-Afrikaanse volken samen voegde tot een natie. Dit leek heel erg afkomstig te komen van de Europese plannen.

Bekendste steden Ghana

Accra is de hoofdstad van Ghana en ook tevens de grootste met 1,9 miljoen inwoners die wonen in de stad. In de stad heb je enkele mooie en interessante gebouwen zoals: De regeringsgebouwen in de straat High Street, het nationaal museum, het culturele centrum, nationale monumenten en het nationale theater. In Makola het gebied in Accra is zijn er winkels en markten wat heel populair en goedkoop is. Het vliegveld waar de meeste reizigers landen is het internationale vliegveld van Accra. In het Oosten van Ghana is de stad Bolgatanga heel bekend om zijn museum die heilig is aan het leven in het gebied de savanne. En in de stad kun je wandelen, eten inkopen op de markt en het nationale park van Ghana bezoeken. De stad Cape Coast is een hele oude hoofdstad toen Gold Coast nog een land was. Deze stad heeft een best oud centrum waar je door heen kan lopen. En je kunt een fort bezoeken waarbij je alles leert hoe het in die tijd was toen de Britten er waren en dat er veel slavenhandel was. In West Ghana lag de stad Koforidua die gelegen is in het binnenland van Ghana. Deze stad heeft een oud verleden toen ze nog een kolonie waren van de Britten want ze vonden deze stad heel fijn want dit had een milde klimaat vergeleken de rest van Ghana waar het nog best warm kan worden.

Natuur Ghana

Ghana heeft een hele uitgebreide en mooie natuur. Ze hebben veel verschillende soorten landschappen zoals: Een vol bebost regenwoud, een droge savanne en vele plantages. Ook heeft Ghana heel veel wilde dieren dan moet je denken aan olifanten, apen, krokodillen, heel veel vogels en nog veel meer dieren. Je kunt in Ghana op veel verschillende manieren reizen, je kunt door een stad wandelen, fietsen tussen de plantages, en varen aan de kust. Ghana heeft ook veel culturele plekken en bezienswaardigheden zoals forten die uit de tijd van de slaven afstamde en hele mooie historische kerken. En natuurlijk de vele wilde dieren die heel bijzonder zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om op reis te gaan naar Ghana.

Het nationale park in Kakum

In dit nationale park kun je een boomkruinenwandeling maken die dwars door dit park gaat. Dit park is gelegen dichtbij de hoofdstad Accra. In het regenwoud kan het best luidruchtig zijn door de vele dieren. Er leven er bosolifanten, een soort meerkat, een geelrug duiker en nog veel meer dieren. Als u de gids neemt met de route die etnobationisch is dan krijg je te leren wat voor planten er gebruikt werden bij verschillende volken die afkomstig zijn uit het zuiden.

Keta lagune

In het Oosten van Ghana het je de lagune Keta dit is een heel mooie lagune die het waard is om te zien. In dit lagune kun je heel veel vogels spotten en er zijn ook een aantal bijzondere vogelsoorten die daar leven.

Watervallen in het binnenland van Ghana

In het westen van Ghana in het midden van het land bevinden de Kintampo watervallen. Dit zijn grote en bekende watervallen die afkomstig zijn van de rivier de Pumpu. Dit water valt met 70 m naar beneden dat bevind tussen de bossen.

Terug naar boven