Ghanese Cultuur

De op een na grootste stad van Ghana is Kumasi en is gelegen in het zuiden van Republiek Ghana. Deze stad is iets rijker dan de andere steden van Republiek Ghana, omdat het een goudmijn heeft die in de buurt zit van deze stad. Het klimaat wat er in de stad Kumasi heerst, is een tropisch moessonklimaat wat betekent dat er een neerslag is het hele jaar door. Er is wel een regenperiode van februari tot oktober wat best wel lang is. De neerslag die er elke maand valt, is erg verschillend. In de droge maanden van Kumasi is er ook iets wat de harmattanwind heet die zijn gezicht weer eens laat zien. De Harmattanwind brengt droge stoffige lucht uit de regio Sahara. In de breedte is Ghana meer dan 650km lang en 530km in de lengte. Je kunt Ghana dus best vergelijken met de grootte Engeland. De stad Accra ligt een helemaal ten zuiden van Ghana aan de kust. Hier ligt ook het vliegveld van Ghana. In het zuiden van het land is het klimaat natter vergeleken het noorden van het land. Daarom groeien ook de meeste planten in het zuiden omdat het er daar vruchtbaardere grond is. Het noorden is vooral een vlakke savanne waar ook een stuk minder mensen wonen als je kijkt naar het zuiden van Ghana.

Bevolking Ghana

In Ghana is de bevolkingsdichtheid per 100 bewoners voor elke vierkante kilometer. De levensverwachting van mensen is gemiddeld 66 jaar. Voor vrouwen is dat 68 jaar ongeveer en voor mannen 63 jaar. De populatie bestaat uit vooral voor 98% uit getinte Afrikanen. De stammen die het meest actief zijn in Ghana zijn: Gurma, Ga, Ewe, Moshi-Dagomba en Akan die laatste is overigens de grootste stam van Ghana waar maar liefst bijna de helft van de bevolking bij is. De taal die in Ghana word gesproken is formeel de Engelse taal. Maar er zijn ook nog inheemse talen waarbij elke stam een eigen soort taal heeft waar ze met elkaar communiceren in hun stam.

Cultuur Ghana

In Ghana is het heel normaal dat iedereen bij een religie zit. Daarom vinden ze het raar dat in Westerse landen ook veel Atheïsten zijn. Want hun land is voor ruim zestig procent Christen, een kwart Moslim en de rest van de bevolking is voorstander van een traditionele Afrikaanse godsdienst. In dit land zijn er nooit botsingen met verschillende religies. Er verwisselen zelfs mensen van religie wat daar heel normaal is. Ook is in Ghana kunst en tradities heel belangrijk in het land. Toen het onafhankelijk werd in 1957 is er zo veel mogelijk gedaan om alle regels van de oude kolonies weg te vegen met hun eigen Afrikaanse cultuur. In Ghana zijn mensen dol om te dansen, te eten en veel muziek te maken. Dit doen ze vaak op festivals allemaal om er veel plezier aan te hebben. Wat ook heel Afrikaans is op die festivals is dat er word geweven en potten worden gebakken. Als u echt iets wilt beleven van de Ghanese cultuur dan moet u sowieso naar zo’n festival gaan. En daar ook natuurlijk van het heerlijke eten genieten.

cultuur ghana

Weer in Ghana

In Ghana is het een warm tropisch klimaat waar het op de dag op zijn minst dertig graden kan worden. In het Noorden is tijdens het regenseizoen tussen mei en oktober de warmte dan een stuk minder. Een hitte seizoen is tussen februari en april waar de warmte een stuk warmer is. In de maanden december en januari is er een hele koude wint waarbij het in de nacht zo kan afkoelen dat het achttien graden is. Ook waait er dan veel stof over het land.