Inwoners Ghana

Ghana ligt aan de westkust van Afrika. Ghana grenst aan 3 verschillende landen namelijk: Togo, Burkina Faso en ivoorkust. Aan het zuiden van Ghana grenst de Golf van Guinea. Ghana is een democratische land. Dat wil zeggen dat het parlement door het volk wordt gekozen. De officiële taal dat ze spreken in Ghana is Engels. Naast Engels worden ook andere verschillende talen gesproken zoals Kwatalen en Gurtalen. De inwoners in Ghana spreken goed Engels. Bewoners die goed opgeleid zijn, spreken vaak Engels met elkaar. De grootste deel van bevolking behoort zo’n 69% tot het christendom en 19% behoort tot de islam. De rest van de 9% behoort tot de overige traditionele religies. Ongeveer 45% van de bevolking hoort tot de Akan en de rest tot de Ashanti en Fanti behoort. Daarnaast heb je nog de Mosh-Dahomba een klein moslim groep van 15% die vooral in de noorden leven. De bevolking van de Akan groep geloven in de ziel van mensen die verbonden zijn met de dag dat ze geboren zijn. Daardoor krijgen veel Ghanezen ook de naam van de dag dat ze geboren zijn. Wanneer een man op een vrijdag is geboren wordt hij Kofi genoemd, bij de vrouwen heet het Afua. Als de man op zaterdag wordt geboren wordt hij Kwame genoemd, bij de vrouwen worden de ze Ama genoemd. En zo gaat het maar verder met de andere dagen. De eerste naam is de dag van de week, de tweede naam is de naam die de ouders kiezen. Vaak komt het voor dat het een naam is van een gerespecteerd familielid.

Bevolking

De oppervlakte van Ghana is zo’n ongeveer 238.537 km2. Dat is dus 8 keer België en 6 keer Nederland. Bevolking van Ghana telt ruim 26 miljoen inwoners. In het zuiden en midden van het landen wonen de meeste Ghanese. Er zijn meer dan 60 verschillende etnische groepen in Ghana. Door deze afwisseling is het lang heel erg stabiel en zijn er daarom weinig conflicten. De reden daarvan is, omdat beiden groepen geen politiek of economisch dominant is.

Eten

Over het algemeen is het eten in Ghana goedkoop. Fufu is het meest traditionele gerecht in Ghana. Fufu bestaat uit geslagen ballen van yam, weegbree of cassave met soep en een stuk geitenvlees of vis. Vriendelijk zijn ze wel in Ghana. Ghana staat bekend om de vriendelijke bevolking. Ook staan ze bekend met hun festivals en hun traditionele feesten.

inwoners ghana