Over Ghana

Over Ghana

Vlag Ghana G hana ligt in Afrika. Accra is de hoofdstad van Ghana en in Ghana wordt de munteenheid Cedi gebruikt. Ghana was vroeger een land met veel slavernij. Veel mensen uit Marokko en Engeland bezochten de Britse kolonie Ghana. Omdat Ghana een Britse kolonie is spreken de mensen er officieel Engels. De Engelse taal die de Ghanezen spreken is vloeiend, maar door het accent die ze hebben zijn ze door de reizigers af en toe lastig te verstaan. Ook spreken de mensen er andere talen of dialecten zoals: Ewe, Wasa, Issala et cetera. De tweede bekende taal in Ghana is Twi, deze taal behoort tot de taalgroep Akan. Ghana is niet een goedkoop land, vooral de hoofdstad Accra is erg duur. De supermarkten van Ghana zijn ook duur, dus het is verstandig om dagelijkse producten op markten of op kleine winkels te kopen.

Godsdienst

Ghana bestaat uit enorm veel etnische groepen. Al deze groepen hebben een eigen taal en een eigen cultuur. Godsdienst is erg belangrijk in de cultuur van de Ghanezen. De meerderheid van de bevolking van Ghana is Christelijk, ongeveer 60%. Ongeveer 15% is Islamitisch en deze mensen wonen vooral in het noordelijke deel van Ghana. De rest van de bevolking gelooft in een andere religie.

Bevolking (etnische groepen)

Het bevolkingsaantal van Ghana bestaat uit ongeveer 28 miljoen mensen. De bevolking van Ghana is te verdelen in twee etnische groepen: de Fanti en de Ashanti. De mensen die bij de groep Fanti horen zijn woonachtig in het centrum van Ghana. Ze behoren tot de bevolkingsgroep Akan en spreken de dialect Fante. Deze mensen houden erg veel van spinazie en zijn er daarom ook naar vernoemd. De betekenis van ‘Fan’ is spinazie en die van ‘ti’ is plukken. Spinazie wordt vaak klaargemaakt bij deze mensen en het moet ook opgegeten worden op dezelfde dag. Ook behoren de mensen die bij de groep Ashanti horen tot de bevolkingsgroep Akan. Ongeveer de helft van de bevolking van Ghana behoort tot deze groep. De rest van de bevolking van Ghana behoren tot de groepen Mole-Dagbon, Ewe, Ga-Dangme, Guan, Gurma, Grusi en de groep Mande-Busanga.

Tradities

Iedereen in Ghana behoort tot een traditionele stam. Omdat Ghana een erg gelovig land is, geloven ze niet in atheïsme. De meerderheid van de bevolking van Ghana is Christelijk, dit is ongeveer 70%. De winkels, scholen en kapperszaken en een aantal andere plaatsen hebben meestal Jezus of God in hun logo. Ook kan de bevolking een onderwijs volgen in vele kerken van Ghana. In het zuidelijke gedeelte van het land wonen de meeste Christenen en in het noordelijke gedeelte wonen de Islamieten. Een aantal seizoensfeesten worden bijgewoond door alle stammen. De mensen dragen er dan voornamelijk traditionele kleding. Ook wordt traditionele kleding gedragen op begrafenissen, geboortefeesten en bruiloften, maar dan in verschillende kleuren. Gastvrijheid is erg belangrijk in Ghana en daarom is het ook van belang om elkaar te helpen. De meeste Ghanezen zijn ook erg sociaal en helpen je graag, maar dezelfde hulp verwachten ze ook weer terug.

Terug naar boven