Rondreis Ghana

Op internet kunt u verschillende reizen boeken naar Ghana. De verschillende soorten waaruit u kunt kiezen zijn groepsreizen en individuele reizen. De meeste mensen kiezen als eerst voor de hoofdstad, namelijk Accra. Het is een zeer moderne stad en er zijn vele leuke musea te zien. Vanaf de maand december tot en met de maand februari is het de beste reistijd om op vakantie naar Ghana te gaan. Als u Ghana volledig wilt zien en rondreizen is het verstandig om een reis te boeken van minimaal 8 hele dagen. Ghana is niet heel groot dus is het mogelijk om het hele land rond te reizen binnen 8 dagen.

Ghana

Ghana is een land in Afrika. De hoofdstad van de Britse kolonie Ghana is Accra. In Ghana wordt de taal Engels gesproken, dit komt doordat Ghana een Britse kolonie is. Wel zijn Ghanezen moeilijk te verstaan, omdat ze een accent hebben. De 2e belangrijke taal is Twi. De dialecten die er worden gesproken zijn onder andere: Issala, Wasa en Ewe. In Ghana bestaat atheïsme niet, dus is de meerderheid van de inwoners ook gelovig. Circa 60% van de inwoners is Christelijk en circa 15% is Islamitisch. De rest, dus ongeveer 25% gelooft in wat anders. De meerderheid van de Christenen woont in het zuiden, de Islamieten wonen in het noorden. Ghana is ook een erg duur land, vooral de hoofdstad Accra. Daarom is het verstandig om dagelijkse boodschappen te kopen in kleine winkels waar het goedkoper is.

rondreis ghana

Klimaat

Het klimaat in Ghana is tropisch. De temperatuur ligt het hele jaar tussen 25 à 35 graden. In de maanden juni, juli, augustus en september kan er zware regenbuien ontstaan. Het land heeft 2 hoofdzones: vochtige en tropische wouden die in het zuidelijke gedeelte van het land liggen en de savanne bossen die in het noordelijke gedeelte liggen. In het zuidoostelijke gedeelte is het erg warm en droog. Het zuidelijke gedeelte was voordat een grote deel gekapt werd een tropisch regenwoud. De savanne in het noordelijke gedeelte bestaat uit bossen en droog grasland.

Cultuur

Ghana heeft een bevolkingsaantal van circa 28 miljoen inwoners. De bevolking is verdeeld in 2 delen, namelijk in 2 etnische groepen: de Ashanti en de Fanti. Deze 2 groepen behoren tot Akan, dit is de bevolkingsgroep van Ghana. Meer dan de helft van de inwoners van Ghana horen bij deze bevolkingsgroep. De rest behoort tot andere bevolkingsgroepen zoals Mande-Busanga, Ewe, Grusi, Mole-Dagbon, Ga-Dangme, Guan en nog vele andere groepen. Alle bevolkingsgroepen van Ghana hebben ook hun eigen tradities, cultuur en taal. In Ghana is het erg belangrijk dat iedereen respectvol is tegenover elkaar. Ook hiërarchie is erg belangrijk in Ghana, je wordt veel beter behandeld als je hoger opgeleid bent. Ghanezen zijn in het algemeen trouwe, sociale, vriendelijke, open en behulpzame mensen. Ook tegenover vreemde mensen. Ghanezen begroeten elkaar dagelijks op een traditionele manier, hierdoor komen ze makkelijk in contact met mensen en onderhouden ze hun relaties. Voor Ghanezen is familie en vrienden erg belangrijk, zelfs belangrijker dan afspraken.