Steden Ghana

Ghana of op de officiële manier gezegd de Republiek van Ghana. De republiek van Ghana Is een land in Afrika die langs de westkust ligt. Het grenst westelijk aan etioen land die iets bekender is dan Ghana en dat land is Ivoorkust en noordelijk aan weer een iets onbekender land van Ghana Burkina Faso. Weer oostelijk aan een ander heel onbekend land Togo en ten slotte het onbekendste land waaraan het grenst het grenst zuidelijk aan d golf van Guinee. Net zoals elk land heeft Ghana ook een hoofdstad en die hoofdstad is Accra. Het aantal inwoners in Ghana (volgens de laatste metingen in het jaar 2017) is 27.499.924 miljoen inwoners, dit was volgens de metingen van 2010 24.223.431 miljoen dus de bevolking is met ongeveer 3 miljoen gestegen. In 2017 was per kilometer 115,3 persoon per kilometer. De regeringsvorm in het land is een constitutionele democratie. Het staatshoofd van het land is Nana Addo Dankwa Akuffo Addo. De regeringsleider van het land is ook dezelfde persoon dus Nana Addo Dankwa Akuffo Addo. Als je naar religie in het land kijkt, zie je dat het grootste deel in het land een christelijk afkomst heeft namelijk 71,2% van het gehele land is christelijk. De op twee na grootste groep gelovigen die leven in Ghana zijn de islamieten die zijn namelijk 17.6% van het gehele land. De andere traditionele religies in het land nemen van het gehele land 5,2% in beslag terwijl de atheïsten een andere 5,2% gebruiken van heel Ghana en alle andere religies zijn 0,8% van het land. De oppervlakte van Ghana is 238.533 km² van de 238.533 km² bestaat 1,0% van het hele land uit water. De taal die gesproken wordt in Ghana is Engels.

steden ghana

Het motto van Ghana

Het motto van de republiek van Ghana is : Freedom of justice. Het volkslied van de Republiek van Ghana heet : God Bless Our Homeland Ghana. De munteenheid van de Republiek van Ghana is Cedi ( GHS). De nationale feestdag van de Republiek van Ghana is elk jaar op 6 maart. We gebruiken hier in Nederland de web link .nl in de Republiek van Ghana gebruiken ze de web link .gh. De kenteken code hier in nederland is NL en daar in De Republiek van Ghana is de kenteken code GHA en het telefoon nummer de 3 cijfers waarmee het begint is 233 weer te vergelijken met 316 dat we gebruiken in Nederland

De steden van Ghana

De hoofdstad van Ghana is de stad Accra. In Accra zat vroeger het hoofdkantoor van de Afrikanen van het WIC. Dat is de afkorting van de West-Indische Compagnie. Voordat vroeger in de geschiedenis Nederland kwam binnen vallen hadden de Portugezen al wat gebouwd in Ghana namelijk de Elmina en Fort Sao Jorge. Ook een hele belangrijke stad van de Ghanese mensen is de havenstad van het land Tema. Een andere bekende stad die in het binnenland ligt, is de stad Kumasi.