Vakantie Ghana

Vakantie Ghana

Boom Beklimmen in de bossen in Ghana M et als buurlanden Togo, Burkina Faso en Ivoorkust ligt Ghana aan het westen van Afrika. In Ghana is het stabiel en veiliger dan meeste landen in Afrika, hierdoor is Ghana een van de weinige landen in Afrika waar dit zo is. Ondanks dat het goed gaat in het land Ghana is er toch onder de bevolking veel armoede. Van de achtste tot de elfde eeuw heeft het Ghanese rijk gebleven, hier stamt ook Ghana van. Doordat er veel onrust is in de landen om Ghana zoals Ivoorkust, Liberia en Sierra Leone, zijn er vrij weinig toeristen in het Afrikaanse land Ghana.

Bezienswaardigheden

Er zijn niet zoveel bezienswaardigheden in het land Ghana. Het land Ghana beschikt wel over een aantal mooie zandstranden. Naast deze zandstranden zijn er forten gebouwd door Europeanen die daar de baas waren tijdens de slavenhandel. Er zijn meerdere prachtige parken te vinden in de heuvels bij de hoofdstad Accra. Het Voltameer met de Akosomobodam is de bekendste bezienswaardigheid in Ghana. Het meer is gemaakt door mensenhanden hierdoor is het dus heel bijzonder en een prachtig bezienswaardigheid. Verder in Ghana is er mogelijk om safari’s te doen. Tijdens de safari kun je er chimpansees, bavianen, olifanten en antilopen. Lake Bosumtwi, Mole National Park, Kakuam National Park en Bobrir Forest Reserve zijn bekende parken in Ghana.

Klimaat

Het tropische en het steppeklimaat zijn de twee klimaatsoorten die Ghana kent. Het grootste deel van Ghana is een tropische savanneklimaat. Het tropisch moessonklimaat komt voor in het zuidwestelijke kustgebied van Ghana. In dit gebied is er meer neerslag dan in de rest van Ghana. Het warme steppeklimaat komt vooral voor in het noorden van het land bij de landgrens met Burkina Faso en de kustregio kom dit klimaat ook voor. Hier liggen de temperaturen hoger dan in andere delen van Afrika. Rond de dertig graden Celsius is ongeveer de dagtemperatuur. De nacht temperatuur is zo’n vijf tot acht graden Celsius. De twee regenperiodes zijn lager in het zuidelijke deel van het land dan het noordelijke deel van het land. Van mei tot einde september duurt het regenperiode in het noorden. Van april tot juli en september tot oktober duurt de regenperiode in het zuiden. De natste tijd van het jaar is juni.

Reisadvies

Geruime tijd op waakzaamheid zijn is het reisadvies dat ze geven in Ghana. Door de zware criminaliteit in Ghana is daar de reden van. Door de verschillen over het leiderschap van Ghana is er veel onrust in het land. Als een Europeaan is het advies om na zonsondergang niet meer naar buiten te gaan en als je dit toch doe, doe het dan graag met een lokale gids die vertrouwbaar is. Met name in de buurt Tema Highway zijn er veel overvallen. De overvallen worden vaak met veel geweld en seksuele handelingen. De verlichting in Ghana langs de wegen zijn niet bepaald de beste van het land. Het onrust is vooral met name in het noordelijke delen van het land.

Terug naar boven